Web Analytics

Submission Wrestling

Historia

Sporten är en s.k hybridsport och har sitt ursprung från både österländska och västerländska kampsportsstilar och brottningsstilar. Submission wrestling har främst sitt ursprung från en mix av stilar som grekisk-romersk brottning, bjj, judo och jujutsu.

Sporten är ung och på stark frammarsch i hela världen. En stor faktor att submission wrestling nu växer lavinartat beror på att stilen är vanlig inom mma och p.g.a det stora mediautrymme och popularitet som mma har idag i världen.

Teknik och utförande

Träningsformen är väldigt rolig och mycket allsidig för hela kroppen. Teknik, snabbhet, uthållighet och rörlighet är viktigare än fysisk storlek och styrka.

Man träningssparrar med en träningskamrat. I tävlingsformen submission wrestling så tävlar man i olika viktklasser och det finns tävlingar för både nybörjare och för proffs.

En kamp i submission wrestling börjar alltid i stående position mellan utövarna. I submission wrestling så använder man kast, nedtagningar, positionsbrottning, balansbrytningar, strypningar samt svep och lås. Slag och sparkar är inte tillåtet i submission wrestling.

I en kamp så siktar idrottaren alltid på att ta ner sin motståndare till mattan och att här besegra sin motståndare genom någon av alla de tekniker som används. En kamp kan vinnas genom submission (avslut genom att motståndaren ger upp) eller genom vinst på poäng.

 

 

Submission Wrestling i Sverige

Sporten är ung och är stadigt växande i Sverige. Idag finns det över 100 föreningar med c:a 2300 aktiva utövare i Sverige.

Vill du börja träna submission wrestling eller vill du veta mera om submission wrestling?

Kontakta svenska submission wrestling förbundet, www.sswf.se