Web Analytics
News

Betting på kampsport

Kampsport är, oavsett vad vi anser, inte den populäraste sporten i världen. Åtminstone inte gentemot fotboll eller basket. Å andra sidan har kampsport blivit allt mer populärt de senaste åren, och idag finns det alternativ för de som gärna vill betta på sportgrenen. Dynamiken, de spektakulära konfrontationerna mellan rivaler samt tävlingarnas oförutsägbarhet gör betting på kampsport oerhört intressant.

Om du aldrig bettat på kampsport förr, eller vill förbättra dina strategier, föreslår vi att du läser vår guide om online betting på kampsport här på sidan.

Så fungerar betting på kampsport

Som med all annan sportbetting fungerar kampsport som sådan att spelare bettar med en insats på ett specifikt matchresultat eller någon händelse under en viss match eller en turnering.

Som du säkerligen redan känner till är kampsport ett paraplybegrepp för en mängd olika sporter, som MMA, boxning, karate, muy-thai och kickboxning, där MMA och boxning helt klart är de populäraste. Detta betyder även att det är MMA och boxning man kommer hitta flest bettingalternativ på.

Bettar du på boxning kommer du högst sannolikt betta på matchens vinnare någon gång. Men man kan även betta på hur själva matchen mellan de bägge boxarna kommer att avgöras, till exempel genom antalet poäng, KO eller TKOs.

MMA, det vill säga Mixed Martial Arts, möjliggör också betting på vem man tror vinner matchen. Men då olika typer av slag, grepp och kast tillåts i MMA och inte boxning finns det här ett par ytterliga spelmarknader tillgängliga.

Välj ett spelbolag med odds på kampsport

Som vi tidigare berört är kampsport (tyvärr) inte världens populäraste sport ännu. Detta resulterar såklart i att det inte finns lika många spelbolag som erbjuder betting på sporten, men det finns fortfarande en hel del som gör det. Det svenska spelbolaget Mr Green, till exempel, erbjuder betting på MMA och UFC.

När du väljer ett spelbolag för att betta på kampsport är det viktigt att du har andra ting i åtanke än just spelutbude. Se på faktorer som gränssnitt, kundtjänst och välkomstbonus också. En bettingsida ska leva upp till alla de krav du ställer på en bra spelsida, inte endast erbjuda betting på kampsport.

Så bemästrar du betting på kampsport

Som med all annan betting är det viktigt att du är väl insatt i sporten och olika fighters för att öka dina vinstchanser.

Du måste på förhand veta vilken fighter du ska välja, eftersom alla har olika fördelar och nackdelar när det kommer till kamper. Gör en noggrann analys av din fighter och kika på hur denne slåss mot sina motståndare. Varje fighter har en svaghet, och genom att hålla koll på dessa kan du bättre göra korrekta insatser.

Ett tips är dessutom att inte underskatta underdogs. Det är alltid en god idé att betta på favoriter eftersom de har högre chanser för att vinna, men däremot är oddsen normalt låga jämfört med underdogs. Med det sagt kan du absolut kamma hem vinsten genom att satsa på en favoriserad fighter, men då är vinstpriset ofta inte särskilt högt, varav en vinst på en underdog är betydligt mer lukrativt.