Web Analytics
News

Vad är Asian-handicap?

Asian handicap är en spelform som har vuxit i popularitet inom sportsbetting. Det är en metod som används för att jämna ut oddsen mellan två lag eller spelare genom att tilldela eller dra av mål eller poäng innan matchen börjar. I den här texten kommer vi att utforska Asian handicap i detalj, förklara hur det fungerar och ge exempel för att hjälpa dig förstå denna spelform bättre.

Vad är Asian handicap?

Asian handicap har sitt ursprung i Asien och har sedan spridit sig över hela världen på grund av dess popularitet och effektivitet. Det används främst inom fotboll, men kan också tillämpas på andra sporter som till exempel basket eller tennis. Asian handicap syftar till att eliminera möjligheten av ett oavgjort resultat genom att ge ett lag eller en spelare ett virtuellt handikapp. Spelsvenska.com är en bra resurs för spel online för Asian handicap och mer därtill.

Fördelar med Asian handicap

Asian handicap erbjuder flera fördelar för spelare. Här är några av de mest betydelsefulla:

Eliminerar oavgjorda resultat

Genom att tilldela ett handikapp till ett lag eller en spelare, elimineras möjligheten av ett oavgjort resultat. Detta innebär att du som spelare har bara två möjliga utfall att satsa på och därmed ökar dina vinstchanser.

Jämnar ut oddsen

Asian handicap används för att jämna ut oddsen mellan två lag eller spelare av olika styrkor. Genom att tilldela eller dra av mål eller poäng blir matchen mer balanserad och spännande att satsa på.

Flexibilitet

Asian handicap ger dig möjlighet att välja mellan olika handikappnivåer. Du kan satsa på ett lag med ett handikapp på -0,5 mål, -1 mål, -1,5 mål och så vidare. Detta ger dig större kontroll över dina satsningar och ökar dina vinstmöjligheter.

Hur fungerar Asian handicap?

Asian handicap kan verka komplicerat till en början, men när du förstår konceptet blir det mycket enklare. Här är några grundläggande principer att komma ihåg:

Positiva och negativa handikapp

När du satsar på ett lag eller en spelare med ett positivt handikapp, till exempel +0,5 mål, kommer de att få ett virtuellt försprång innan matchen börjar. Om du satsar på dem och de vinner, eller matchen slutar oavgjort, vinner du din satsning.

Om du satsar på ett lag eller en spelare med ett negativt handikapp, till exempel -0,5 mål, kommer de att få ett virtuellt underläge innan matchen börjar. För att vinna din satsning måste laget eller spelaren vinna med ett mål eller mer.

Exempel på Asian handicap

För att hjälpa dig att förstå Asian handicap bättre, låt oss titta på några konkreta exempel:

Fotbollsmatch mellan lag A och lag B

Låt oss säga att lag A anses vara det starkare laget och lag B det svagare laget. Oddssättarna ger lag B ett handikapp på +1,5 mål. Om du satsar på lag B och de förlorar med ett mål, eller vinner matchen eller spelar oavgjort, kommer din satsning att vara framgångsrik. Detta beror på att det virtuella handikappet ger lag B en fördel på 1,5 mål, och det är tillräckligt för att täcka förlusten med ett mål.

Tennismatch mellan spelare X och spelare Y

Om spelare X anses vara överlägsen spelare Y, kan oddssättarna ge spelare Y ett handikapp på +1,5 set. Om du satsar på spelare Y och de förlorar matchen med två set till ett kommer din satsning att vara framgångsrik. Detta beror på att det virtuella handikappet ger spelare Y en fördel på 1,5 set, vilket gör att du vinner din satsning trots att spelare Y inte vinner matchen.

Det finns också andra handikappnivåer som -0,5 mål, -1 mål, -1,5 mål och så vidare. Dessa ger olika möjligheter och utbetalningar beroende på de förväntade styrkeförhållandena mellan lagen eller spelarna.

Vanliga frågor om Asian handicap

Här är några vanliga frågor och svar som kan hjälpa dig att förstå Asian handicap ytterligare:

Vad händer om matchen slutar precis på handikappnivån?

Om matchen slutar exakt på handikappnivån, till exempel ett lag vinner med det exakta handikappet på -1 mål, kommer insatsen att återbetalas till spelaren. Detta kallas en push och ingen vinst eller förlust uppstår.

Gäller Asian handicap bara för hela matchen?

Nej, Asian handicap kan tillämpas på olika sätt, som exempelvis på halvtidsresultatet eller specifika delar av en match. Det ger spelarna ännu mer flexibilitet och alternativ att satsa på.

Är Asian handicap endast tillgängligt för professionella spelare?

Nej, Asian handicap är tillgängligt för alla spelare, oavsett erfarenhet. Det är en spelform som erbjuder spänning och möjligheter för alla.