Web Analytics
News

Investera i sport? Så här kommer du igång

Under de senaste åren har sportunderhållning blivit en av de snabbast växande sektorerna på marknaden. Detta har även lett till att allt fler individer funnit ett intresse i att investera i sport, däribland kampsport.

Enligt vissa uppskattningar drar den globala sportindustrin in mer än 1 biljon dollar årligen. Det säger rätt mycket om hur gynnsamt det kan vara för investerare att se över aktier inom sportindustrin. Nyfiken på att lära dig mer? Fortsätt läsa!

Vad innebär sportinvestering?

Precis som alla investeringar är syftet med investeringar i sportindustrin att generera en potentiell avkastning. Sportbranschen är nämligen avsevärt lönsam, med miljarder kronor som genereras varje år genom världsomspännande sportturneringar, genom klädmärken och sponsringar och annan marknadsföring.

Investerare som ägnar sig åt investeringar i sportindustrin söker ofta efter stabila och förutsägbara sätt att generera avkastning. Detta kan vara genom professionella kampsportsligor, fotbollsligor, sportsponsring och till och med idrottskläder och utrustning.

Vilken form av sportinvestering du än bestämmer dig för måste du noggrant sätta dig in i sektorn och investeringar rent generellt. Vill du generera långsiktiga vinster inom sportindustrin måste du dessutom veta vilken typ av investering, risker samt vilket belopp som krävs.

Vad kan man investera i, mer specifikt?

Sport är ett väldigt brett begrepp och som vi varit inne på finns det ett flertal element man kan investera i när det kommer till just sport. Du som är intresserad av den mer konventionella uppfattningen av sport kan dra nytta av att investera i olika ligor och lag, däribland kampsport. Ligor och lag är inte bara bra investeringar, de sägs även ha de högsta potentialerna i enorm avkastning.

För dig som inte endast lockas av traditionella sporter som exempelvis kampsport, fotboll och ishockey kan med fördel investera i eSportsindustrin. eSportsindustrin är nämligen en industri som blivit galet stort de senaste åren och som dessutom har ljusa framtidsutsikter. eSport är trots allt så mycket: du kan investera i allt från ett specifikt spel som CS:GO till en spelutvecklare som Activision Blizzard.

Och hur gör man för att investera?

Nu har vi gått igenom vad det är man faktiskt kan investera i gällande sportindustrin, men hur går man tillväga för att komma till skott?

Det enklaste sättet att få en ägarandel i den “traditionella” sportindustrin är genom att köpa aktier i börsnoterade företag. Du kan till exempel investera i företag som tillverkar sportutrustning. Men det finns även en del sportlag som är offentligt ägda, vilket gör det möjligt för investerare att äga en del av ett lag på samma sätt som kan äger en andel av ett företag med hjälp av aktieinvestering.

Att investera i eSportsindustrin är dock något mer öppet för allmänheten. Här kan man till exempel köpa andelar i ett företag som tillverkar välkända eSportsspel så som Valve Corporation, Riot Games och Activision Blizzard. Att investera i dessa företag har visat ge väldigt bra avkastning till investerare, så om du inte vill köra stenhårt på en sport som kampsport kan eSportsindustrin definitivt vara värt att tänka på.