Web Analytics
News

Variera din träning med att spela padel

Oavsett vilken typ av kampsport man tränar, så ingår många element för att kunna utföra olika rörelser. Merparten kampsport ställer tydliga krav på kondition, explosivitet, rörlighet koordination och stark bål.

Det mesta får man utlopp för om man tränar regelbundet, men oftast behövs extra konditionsträning och någon form av styrketräning. Hur mycket man behöver träna beror mest på hur mycket man önskar utvecklas. Däremot är det alltid nyttigt för kroppen med varierad träning.

Dessutom är det även nyttigt för ens mentala hälsa att variera träning genom att byta miljö, träningssätt eller personer att träna med. Padel är en sport som snabbt blev populär, bland annat på grund av det snabbt bildas en gemenskap och att sporten är relativt enkel att lära sig.

Gemenskapen och att ha roligt under tiden man tränar är faktorer som får många att hålla sig kvar, vare sig träningen sker regelbundet eller sporadiskt. Då man kan välja att spela fyra personer på en bana, kan det emellanåt vara svårt att få ihop allas scheman till en gemensam tid. Å andra sidan så kan man ju även välja att endast spela två personer på en spelbana.

Hur kan padel hjälpa dig?

Padel skiljer sig från kampsport på flera sätt, men samtidigt finns det flera anledningar till att denna träningsform kan bli ett bra komplement. Det är en fördel att vara explosiv och att ha god rörlighet för att spela padel på ett bra och säkert sätt. Man rör sig på ett litet område, men muskler och leder ska samtidigt klara av de tvära vändningarna fram och tillbaka.

Med god rörlighet är det mindre risk för skador vid exempelvis hälsena och knän. Dessutom krävs god fokus under spelet för att hinna vara med på vad som händer och ha tid att tänka på olika tekniker för att vinna ett game. Detta är liknande faktorer som kampsportare behöver, även om det används på ett lite annorlunda sätt.

I padel kan man vara antingen två eller fyra personer på spelbanan, vilket gör att det oftast blir mer socialt spel och även om man skulle gå in på planen för att vinna, så kan det bli mer avslappnat än den disciplinerade träningsstilen man är van vid på kampsporten. Ännu roligare kan det bli om man väljer att spela med några av ens träningskamrater.

Varför inte testa betta på padel?

Oavsett hur pass intresserad du blir av att spela padel, så kan det vara skoj att testa betta på padel. Det är relativt nytt på den svenska spelmarknaden, men det börjar synas allt mer alternativ för att oddsa inom padelsporten.

Precis som med många andra sporter man kan betta på, så finns det olika sätt att betta. Den mest vanliga, och kanske mest vinstsäkra, är att man spelar på vem som vinner i den gällande matchen. Vad som menas med att det kan var den mest vinstsäkra är att om man inte känner till sporten eller lagen så mycket, så har man i princip 50% chans att vinna med detta alternativ.

De andra alternativen som finns att välja mellan blir oftast roligare när man har mer kunskap, vilken enbart behöver gälla specifika lag eller personer. Till exempel att spela på vem som vinner första setet eller vem som kommer att vinna en specifik turnering.